
- 12. aprila 2021.
- 839 Views
Plod Pasjeg trna je jedinstvenog sastava. On je riznica vitamina, aminokiselina i minerala .
Od vitamina ima visok sadržaj vitamina C, vitamine grupe B (B1, B2, B6, B3 i B9), vitamin D, E i K.
Plodovi pasjeg trna sadrze vise od 190 hranljivih materija. Sem toga, to je jedini biljni izvor koji sadrzi OMEGA 3,6,9 i 7 masne kiseline.
Pasji trn je jedna od najkorisnijih biljaka. Odavno se koristi kod bolesti pluća, jetre i bolesti zglobova. Pomaže da se telo očisti od sluzi, odličan je kod upale pluća, obnavlja služokožu, leči čireve na želudcu i dvanaestoplačnom crevu, reguliše cirkulaciju krvi.
Takođe ubrzava zarastanje rana i stimuliše regeneraciju tkiva po celom telu. Pasji trn poboljšava metabolizam, krvnu sliku i smanjuje rizik od pojave trombova.
Plodovi pasjeg trna imaju antiimflamatorno, baktericidno i analgetičko dejstvo.
Hladnoceđeni sok od pasjeg trna preporučuje se svima koji prirodnim putem žele da nadoknade zalihe vitamina i minerala u organizmu.
Sok se dobija hladnim cedjenjem ploda, ne sadrzi vestacke arome, konzervans i secer.